Samba Bamba – Sojafärsbiffar med Vegoskinkfärs, bbq-sås, coleslaw och klyftpotatis

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Tillagningsanvisning Färsbiff

1. Tina vegofärserna i kylen över natten.

2. Skala och skiva löken, stek i matolja tills den är mjuk och gyllenbrun.

3. Hacka den stekta löken och blanda i vegofärserna tillsammans med samtliga övriga ingredienser.

4. Forma till biffar och baka i ugn, 170°C till 72°C innertemp, alternativt stek biffarna i matolja på stekbord.

Tillagningsanvisning Coleslaw

1. Strimla vitkål och morot tunt. Rör i saltet och låt stå ca en timme.

2. Pressa sedan ur all vätska från grönsakerna och rör i majonnäs, mango, gräddfil och svartpeppar.

Tillagningsanvisning ugnsbakade grönsaker

1. Skiva zucchini och aubergine i centimeter tjocka skivor och ta bort kärnor från paprikan.

2. Blanda grönsakerna med salt och olivolja. Baka av på 200°C ca 15 minuter eller tills auberginen är helt mjuk.

Tillagningsanvisning klyftpotatis

1. Klyfta potatisen och vänd i matolja och salt.

2. Baka i ugn på 200°C i ca 30 minuter. Rör om ett par gånger i potatisen.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
20g Protein
Kolhydrater
43g Kolhydrater
Fett
40g Fett
Kcal
632 Kcal