Rotsakssoppa med ost- och mungbönsbollar

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Tillagningsanvisning rotsakssoppa:

1. Skala och tärna alla rotfrukterna samt hacka lök och vitlök.

2. Fräs rotfrukterna, vitlöken och löken tillsammans med tomatpurén i olja. (Fräs i kokkittel/på stekbord eller rosta av i ugn på 180°C i ca 30 min.

3. Tillsätt sedan krossade tomater, röda linser, grönsaksbuljong, torkad basilika och chilisås.

4. Koka ihop under ca 1 timmes tid.

5. Vill man ha en slät soppa mixar man den nu.

6. Späd eventuellt med mer vatten för önskad konsistens.

7. Tillsätt den färska basilikan efter hand vid servering. 

Tips! Det passar utmärkt att tillsätta mjölk, grädde eller annan kokbar mejerivara till denna soppa i slutet av tillagningen för att runda av smakerna.

Soppan kan drygas ut med pasta om man så önskar. 

Tillagningsanvisning ost- och mungbönbollar:

1. Blanda osten med mungbönfärsen.

2. Forma ost- och färsblandningen till små bollar á 15 g.

3. Stek gyllenbruna på medelvärme på stekbord.

Serveras med Frankful Ch**se Dip, krutonger eller ett gott bröd samt en matig salladsbuffé

TIPS! Använd vilken överbliven ost som helst som smaksättning, tänk ur ett smart svinnperspektiv.

Man kan även baka av bollarna i ugn på 170°C i ca 10 minuter, eller fritera i 180°C olja ca 2 minuter.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
17g Protein
Kolhydrater
44g Kolhydrater
Fett
32g Fett
Kcal
554 Kcal