Rotfruktsgryta med couscous och Grönsaksbiff Crispy Chili

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Tillagningsanvisning Lecora® Grönsaksbiff Crispy Chili

 Baka av Grönsaksbiff Crispy Chili enligt anvisningar på förpackningen.

Tillagningsanvisning rotfruktsgryta

1. Ansa grönsakerna och dela i ca 3x3 cm bitar.

2. Värm matoljan i kastrull och tillsätt pressad vitlök samt de torra kryddorna.

3. Låt fräsa i någon minut och tillsätt sedan tomatpuré, krossad tomat, vatten, grönsaksfond och salt.

4. Låt buljongen koka upp och tillsätt sedan morot, palsternacka och kålrot.

5. När rotfrukterna är nästan mjuka, lägg i zucchini, purjolök och kikärtor. Låt sjuda tills alla grönsakerna är mjuka.

 6. Smaka av med salt och eventuellt lite harissapasta.

Tillagningsanvisning couscous

1. Koka upp vatten, grönsaksbuljong, olivolja samt gurkmeja.

2. Mät upp couscousen i ett bleck och häll på den kokande buljongen.

3. Låt detta stå i rumstemperatur tills all buljong absorberats av grynen.

Tips!
Denna grönsaksgryta kan med fördel tillagas en dag innan servering. Då hinner alla smaker mogna och bli än mer aromatiska.

Eventuella rester är perfekt att mixa och servera som grönsakssoppa.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
18g Protein
Kolhydrater
82g Kolhydrater
Fett
24g Fett
Kcal
626 Kcal