Rödbetskaka à la Rebecca

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Beskrivning

Den fantastiskt goda och hållbara fikan från Next is Now Matfestival 2022. Speciellt framtagen för det tillfället av Rebecca Mårtensson Almén från Skåne Kulinar.

Instruktioner

  1. Tina Felix rödbetsklyftor. Mixa dem därefter grovt.
  2. Vispa olja och socker.
  3. Tillsätt äggen.
  4. Vispa ner alla torra ingredienser.
  5. Tillsätt sist mixade rödbetor.
  6. Ta en långpanna och klä in i bakplåtspapper.
  7. Häll upp smeten.
  8. Baka av på 165 grader, i cirka 25-30 minuter.

Medan kakan är i ugnen kan du göra glasyren.

  1. Mixa rödbetorna och florsockret.
  2. Använd gärna spritspåse för att dekorera kakan när kommit ut ur ugnen och hunnit svalna.