
Beskrivning
Osso Buco - Gör så här
- Sätt ugnen på 120°C.
- Salta och peppra köttet väl.
- Vänd köttet i mjölet.
- Hetta upp olivolja i en ugnsfast gryta och bryn köttet till gyllenbrun färg.
- Lyft upp köttet och lägg åt sidan.
- Skala schalottenlök, steklökar och morot samt dela vitlöken på mitten.
- Bryn grönsakerna i grytan och lägg tillbaka kalvläggen tillsammans med timjan, salvia, rosmarin, lagerblad och chili.
- Häll sedan på kalvfond, vitvinsreduktion och vatten.
- Tillsätt tomat, tomatpuré och krossad tomat.
- Ställ in grytan med lock i ungen och baka i 1,5 - 2 timmar eller tills köttet lätt kan separeras från benet.
- Låt grytan svalna något.
- Plocka sedan försiktigt upp läggen och steklökarna, passera såsen genom sil och smaka eventuellt av med salt och peppar.
- Lägg tillbaka löken och köttet i såsen och varmhåll till servering.
Saffransaioli - Gör så här
- Skira äggulan och knäck de hela äggen i en matberedare.
- Tillsätt skalad vitlök, dijonsenap, salt och saffran till ägget.
- Mixa detta slätt och tillsätt matoljan i en tunn stråle under kraftig mixning.
- Tillsätt lite vatten i stöten för att tunna ut aiolin under mixningen.
- Smaka av med vitvinsvinäger.
Gremolata - Gör så här
- Plocka av persiljebladen, skölj, torka av och finhacka.
- Skala och finhacka vitlöken
- Tvätta citronen noga, och riv skalet riktigt fint.
- Blanda ihop persilja, vitlök och citronskal och tillsätt olivoljan.
- Smaka av med salt och peppar.
Dirty Nuggets - Gör så här
- Fritera Vegetariska Nuggets tills krispiga och gyllenbruna.
- Salta dem lätt och placera på serveringsfat.
- Spritsa över saffransaioli, skeda över gremolata och riv över rikligt med parmesan.
- Servera genast tillsammans med Osso Bucon.
TIPS! Dessa Dirty Nuggets är perfekta som barsnacks, sidedish till en burgare eller grillad kyckling. Testa även att servera dem med Frankful Vegan Ch**se dip. Galet gott!