
Instruktioner
Tillagningsanvisning Osso Buco
1. Sätt ugnen på 120°C.
2. Salta och peppra köttet väl.
3. Vänd köttet i mjölet.
4. Hetta upp olivolja i en ugnsfast gryta och bryn köttet till gyllenbrun färg.
5. Lyft upp köttet och lägg åt sidan.
6. Skala schalottenlök, steklökar och morot samt dela vitlöken på mitten.
7. Bryn grönsakerna i grytan och lägg tillbaka kalvläggen tillsammans med timjan, salvia, rosmarin, lagerblad och chili.
8. Häll sedan på kalvfond, vitvinsreduktion och vatten.
9. Tillsätt tomat, tomatpuré och krossad tomat.
10. Ställ in grytan med lock i ungen och baka i 1,5 - 2 timmar eller tills köttet lätt kan separeras från benet.
11. Låt grytan svalna något. Plocka sedan försiktigt upp läggen och steklökarna, passera såsen genom sil och smaka eventuellt av med salt och peppar.
12. Lägg tillbaka löken och köttet i såsen och varmhåll till servering.
Tillagningsanvisning Saffransaioli
1. Skira äggulan och knäck de hela äggen i en matberedare.
2. Tillsätt skalad vitlök, dijonsenap, salt och saffran till ägget.
3. Mixa detta slätt och tillsätt matoljan i en tunn stråle under kraftig mixning.
4. Tillsätt lite vatten i stöten för att tunna ut aiolin under mixningen.
5. Smaka av med vitvinsvinäger.
Tillagningsanvisning Gremolata
1. Plocka av persiljebladen, skölj, torka av och finhacka.
2. Skala och finhacka vitlöken
3. Tvätta citronen noga, och riv skalet riktigt fint.
4. Blanda ihop persilja, vitlök och citronskal och tillsätt olivoljan.
5. Smaka av med salt och peppar.
Tillagningsanvisning Dirty Nuggets
1. Fritera Vegetariska Nuggets tills krispiga och gyllenbruna.
2. Salta dem lätt och placera på serveringsfat.
3. Spritsa över saffransaioli, skeda över gremolata och riv över rikligt med parmesan.
4. Servera genast tillsammans med Osso Bucon.
Näringsvärde per portion



