Morotsbollar med teriyakisås, pumpa- och gurksallad och ris

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Tillagningsanvisning morotsbollar

Värm Morotsbollar enl anvisningarna på förpackningen. 

Tillagningsanvisning Teriyakisås

Koka upp vatten och japansk soja tillsätt vitlök, ingefära, gul lök, morot, citronjuice, chiliflakes och honung.

Koka tills allt är mjukt, mixa slätt. Späd med vatten alt red med maizena beroende på hur mycket vätska som är kvar. Smaka av om det behövs mer syra alt sötma.

Häll i grönsakerna i såsen, koka upp och låt puttra tills grönsakerna är al dente. 

Tillagningsanvisning pumpagurksallad

Vänd ihop pumpasalladen med gurka och koriander. 

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
12g Protein
Kolhydrater
67g Kolhydrater
Fett
7g Fett
Kcal
383 Kcal