Linssoppa med fullkornsgryn och pesto

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Fem hållbara lunchmenyer & smarta tips

Tillagning:

Hetta upp oljan i en kastrull.
Tillsätt olivoljan och curry. Låt det försiktigt fräsa i en minut.
Tillsätt lök, vitlök, rotselleri och potatis. Rör runt och tillsätt resterande ingredienser efter några minuter.
Låt det koka samman. Sänk värmen och låt det småputtra till grönsakerna är mjuka. Späd med eventuellt mer vatten för simmigare konsistens.
Mixa soppan slät och smaka av.

Fullkornsgrybd

Koka enligt anvisningar till antal portioner du vill ha, mängden i receptet är ett förslag. Tänk på att du bara ska ” klicka ” i en matsked vid servering.


När soppan och fullkornsgrynen är klar, lägger du det i soppskål och toppar med valfri pesto. Vi har valt en klassisk grön pesto.

Servera gärna med rostade solrosfrön till.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
3g Protein
Kolhydrater
13g Kolhydrater
Fett
7g Fett
Kcal
134 Kcal