Klimaträddarens vegobullsmacka

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Gör så här

  1. Skiva brödet om det inte redan är skivat.
  2. Värm vegobullarna enligt anvisningarna på förpackningen i ugn till en innertemperatur på 72°C.
  3. Klicka ut hummus eller tzatziki på brödet och lägg vegobullarna kalla eller varma ovanpå.
  4. Garnera med färska ärtskott och rostad lök.
  5. Servera med mjölk eller annan måltidsdryck för ett fulländat mellanmål.

 

Hummus

Gör så här

  1. Häll av vattnet från kikärtorna och häll dessa i en blender.
  2. Tillsätt citronjuice, kryddorna, vitlök och salt.
  3. Mixa till en slät smet.
  4. Häll i matoljan i tunn stråle.
  5. Tillsätt ev lite kallt vatten för en lösare konsistens.
  6. Kyl och servera.

Tips! Mixa kikärtorna med Felix Klyftade Rödbetor, då får du god och färgglad rödbetshummus.

 

Tzatziki

Gör så här 

  1. Riv gurkan grovt och krama ut vätskan.
  2. Blanda ner den i yoghurten.
  3. Tillsätt matolja, vitvinsvinäger, salt och pressad vitlök.
  4. Blanda ihop och smaka av.
  5. Låt gärna stå över natten så smakerna sätter sig.