Kalkonchili med rostad örtpotatis, bönsallad och limedippa

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Tillagningsanvisning kalkonchili:

1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna / riv morot och palsternacka.

2. Rosta av lök, vitlök, morot och palsternacka i ugnen på 180°C ca 20 minuter och lägg sedan i kokkittel.

3. Tillsätt kryddorna och tomatpurén, rosta av och rör emellanåt tills grönsakerna fått färg och en fin rostning.

4. Stek kalkonfärsen i omgångar i hälften av oljan, tills den fått en fin mörk färg. Glöm inte salta och peppra. Lägg över kalkonfärsen i bleck.

5. Tillsätt krossade tomater, chilisås och buljong i kokkitteln med de rostade grönsakerna och låt koka ihop.

6. Tillsätt sedan den frästa färsen och koka ca 1 timme.

7. Smaka av med kryddor under tiden, samt vätska upp vid behov med vatten.

Tillagningsanvisning limedip:

1. Ta limefrukterna och riv av skalet och pressa ut juicen i en bunke. 

2. Blanda sedan lime, honung och Havregurt Turkisk, smaka av med salt och peppar.

Tillagningsanvisning bönsallad:

1. Tärna eller strimla moroten fint.

2. Blanda olja och balsamico, smaka av med salt, socker och peppar.

3. Se till att bönor och linser är väl sköljda och genomkokta.

4. Blanda alla bönor, linser, morot och pumpafrön.

5. Tillsätt sedan oljeblandningen, hackad gräslök och smaka av.

TIPS
Hacka ner lite färsk koriander för både smak och utseende. 

Tillagningsanvisning rostad örtpotatis:

1. Vänd den tvättade potatisen med olja, salt och peppar.

2. Placera i bleck och rosta av på 180°C i ca 30 minuter.

3. Blanda skal och saft från lime och citron samt dill och persilja med potatisen när den är färdig för servering.  

4. Avsluta med flingsalt och några drag med pepparkvarnen.

Serveras gärna rätten med libabröd samt en varierad salladsbuffé. 

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
25g Protein
Kolhydrater
49g Kolhydrater
Fett
25g Fett
Kcal
539 Kcal