Jävligt Gotts Umamiburgare

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Umamidressing

  1. Blanda alla ingredienser. Riv eller mosa den svarta vitlöken först så den fördelas jämnare. Låt stå 15 min i kylskåp innan servering.

Svampbacon

  1. Skär svamparna i ca 4- 5 mm tjocka skivor.
  2. Hetta upp en torr stekpanna och lägg i svampen och stek tills den har vätskat ur nästan helt. Detta steg går också att göra i ugn på stekbleck.
  3. När svampen har vätskat ur så häller du i sojasås, liquid smoke, socker och rapsolja i stekpanna, stekbordet med svampen och steker tills vätskan dunstat bort och all smak absorberats av svampen. Detta görs med fördel inte i ugnen, då vätskan kommer dunsta där den ligger och smakerna fastna på blecket istället för på svampen.
  4. När svampen har absorberat smakerna och den mesta vätskan har dunstat, men svampen fortfarande är mjuk och saftig så är baconet klart. Steker du för länge kan det brännas.

Burgarna

  1. Börja med att skala och skiva silverlöken i tunna skivor. Lägg lökskivorna i en skål och pressa över citronjuicen. Massera försiktig in den och låt stå och dra i ca 20 minuter. Det ger en syrlig och god snabbpicklad lök.
  2. Hyvla ostalternativet med en osthyvel. Ostalternativ på block smälter bättre än färdiga skivor, och jag rekommenderar detta för ett bättre resultat!
  3. Stek burgarna enligt instruktion på paketet. Det går fint att steka dem både i stekpanna och i ugn från både fryst och tinat.
  4. När vegoburgarna börjar bli klara så lägg några skivor av ostalternativ på respektive vegoburgare och låt dem smälta. Bäst resultat får du om du tillför ånga i några sekunder, antingen i ugnen eller med hjälp av ett lock och lite tillsatt vätska i en stekpanna eller stekbord.
  5. Stek bröden i stekpanna eller i brödrost så de får fin stekyta på snittsidan.

Bygg burgarna med 1 msk dijonsenap vardera i botten, därefter sallad, silverlök, skivad gurka, vegoburgare med ostalternativ, umamidressing och sist svampbacon