
Instruktioner
- Börja med att skölja, skala och finhacka lök, vitlök, rödlök och persiljan.
- Fräs grönsakerna i rapsolja på medelvärme tills löken mjuknat.
- I samma stekpanna eller stekbord som du steker grönsakerna så vänd ner vegoburgarna och hacka dem i grova småbitar, lite som om du hade delat inmätet på en färsk korv. Du kan också göra detta separat i ett stekbleck och steka de söndersmulade vegoburgarna i en ugn istället. Kör dem då på 225 grader med 30 % ånga i ca 10 minuter, eller tills de fått fin färg.
- När vegoburgarbitarna stelnat, fått fin stekyta och blandats med grönsakerna så häller du i körsbärstomater i tomatsås, havregrädde och grönsaksfond och rör om så allt blandas. Låt koka i ca 5-7 minuter så alla smaker går ihop och såsen kokar ihop något.
- Avsluta med att röra ner färsk rosmarin och bladen från bladspenaten de sista 1-2 minuterna, smaka av med salt och peppar och servera blandad med pasta.
- Toppa gärna pastan med växtbaserat parmesanalternativ och med mer färsk bladpersilja på toppen.