Jävligt Gotts ”Salsicciapasta” med körsbärstomater och rosmarin

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

  1. Börja med att skölja, skala och finhacka lök, vitlök, rödlök och persiljan.
  2. Fräs grönsakerna i rapsolja på medelvärme tills löken mjuknat.
  3. I samma stekpanna eller stekbord som du steker grönsakerna så vänd ner vegoburgarna och hacka dem i grova småbitar, lite som om du hade delat inmätet på en färsk korv. Du kan också göra detta separat i ett stekbleck och steka de söndersmulade vegoburgarna i en ugn istället. Kör dem då på 225 grader med 30 % ånga i ca 10 minuter, eller tills de fått fin färg.
  4. När vegoburgarbitarna stelnat, fått fin stekyta och blandats med grönsakerna så häller du i körsbärstomater i tomatsås, havregrädde och grönsaksfond och rör om så allt blandas. Låt koka i ca 5-7 minuter så alla smaker går ihop och såsen kokar ihop något.
  5. Avsluta med att röra ner färsk rosmarin och bladen från bladspenaten de sista 1-2 minuterna, smaka av med salt och peppar och servera blandad med pasta.
  6. Toppa gärna pastan med växtbaserat parmesanalternativ och med mer färsk bladpersilja på toppen.