Jävligt Gotts Patty Melt

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Beskrivning

En läcker och saftig, vegansk Patty Melt!

Hamburgare är alltid gott.  Trots det kan det ibland vara roligt att variera sig. Här får du känsla och smaker från en burgare, men med en annorlunda finish. Härligt smält ost och knaprigt rostat bröd. 

 

Instruktioner

  1. Börja med att förbereda löken: Skala och skiva löken och fräs den därefter i ca 10 minuter på medelvärme i rapsolja i en stekpanna eller på stekbord tills den mjuknar och börjar få färg. Slå då i sojasås, socker och öl samt krydda med svartpeppar och låt steka ner tills vätskan dunstat och du fått en krämig lök fylld med smak.
  2. Hyvla ostalternativet med en osthyvel. Ostalternativ på block smälter bättre än färdiga skivor, och jag rekommenderar detta för ett bättre resultat!
  3. I samma stekpanna eller stekbord  som du tidigare stekte löken så lägger du i lite mer rapsolja och steker Vegoburgarna med salt och peppar tills de fått fin stekyta på bägge sidor och är färdiga i mitten. Ta ut dem ur pannan.
  4. Bred växtbaserad majonnäs på bägge sidor av alla brödskivor och bygg därefter dina mackor med en skiva bröd i botten, därefter amerikansk senap, växtbaserat alternativ till ost, 2 msk lök, vegoburgare, 2 msk lök till, mer ost och sist en ytterligare skiva bröd så du får 10 stycken ”dubbelmackor”.
  5. Stek mackorna under press på ca 3-4 minuter per sida så de får fin färg och pressas ihop till toasts. Detta kan också göras i toastjärn eller på en mackgrill. Avsluta gärna med att låta mackorna steka under lock de sista minuterna så ångan från stekningen får chansen att smälta osten ytterligare.
  6. Servera dina Patty Melts skurna på diagonalen och gärna med klyftad saltgurka och salta potatischips för en klassisk kombo!