Jävligt Gotts Chorizotacos

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Instruktioner

Chorizotacos

  1. Börja med att skala och finhacka vitlöken.
  2. I en stekpanna eller i ett stekbord med rapsolja, vänd ner vegoburgarna och hacka dem i grova småbitar, lite som om du hade delat inmätet på en färsk korv. Du kan också göra detta separat i ett stekbleck och steka de söndersmulade vegoburgarna i en ugn istället. Kör dem då på 225 grader med 30 % ånga i ca 10 minuter, eller tills de fått fin färg TILLSAMMANS MED KRYDDORNA nedan samt olja.
  3. När vegoburgarna delats i bitar så vänder du ner vitlöken, spiskummin, rökt paprikapulver, oregano och sojasås och fräser tillsammans med vegoburgarbitarna så de får rejält med smak och stekyta. Avsluta med att pressa över limejuice och steka 1-2 minuter till så smakerna går ihop.

Pico de gallo

  1. Skölj och finhacka tomaterna. Skala och finhacka silverlöken. Skölj och finhacka koriander och chili. Ta ev. bort kärnorna ur chilin om du inte vill ha din salsa så stark.
  2. Lägg alla grönsaker i en skål och pressa över limejuice och salta. Smaka av och justera syran och sältan tills du får en bra balans. Låt dra 15 minuter innan servering.

Servering

  1. Värm upp tortillabröden i ugn några sekunder så de blir varma och mjuka.

Servera varje tortilla med några matskedar chorizotacos, några skedar pico de gallo, smulad växtbaserad fetaost och ev. andra valfria tillbehör. 2-3 fyllda tortillas