Indisk Vegofärs- och linsgryta med babyspenat, toppad med syrad grädde

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Värm upp lämplig gryta och häll i olivoljan. Tillsätt de torra kryddorna och låt de försiktigt röras ihop med olivoljan tills det börjar dofta gott. Lägg sedan i lök, vitlök, chili och ingefära. Rör runt. När löken är mjuk tillsätt morötter och linser. Rör om.

Efter 2-3 min häll i kokosmjölk, vatten, krossade tomater och buljong. Låt grytan få ett uppkok under omrörning och tillsätt sedan Vegofärs och salt. Smaka av. Låt grytan småputtra tills linserna känns färdiga. När grytan är färdig vänd ner babyspenaten. Servera med fullkornsbulgur samt en klick yoghurt


En portion/tallrik:
Fullkornsbulgur 125g
Färs- och linsgryta 250g
Crème fraiche 20g

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
16g Protein
Kolhydrater
47g Kolhydrater
Fett
28g Fett
Kcal
516 Kcal