Delhi Delight – Mungbönsbollar med grön chili, spenat, kikärtor och rostat havreris, med currysås och ananas

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Tillagningsanvisning Mungbönsbollar

1. Tina Mungbönsfärsen i kylen över natten.

2. Blanda alla ingredienserna och ställ svalt i 1 timme.

3. Forma runda bollar eller mindre biffar och baka av i ugn 175°C i 15 minuter, alternativt stek gyllenbruna på stekbord med matolja.

Tillagningsanvisning currysås med ananas

1. Finhacka löken och fräs i matolja tillsammans med curryn.

2. Tillsätt grönsaksfond, mjölk och grädde. Mixa såsen slät med stavmixer.

3. Skär ananas i små bitar och tillsätt i såsen.

4. Låt såsen koka upp och red av med majsstärkelse.

5. Smaka av med äppelmos, äppelcidervinäger och salt 

Tillagningsanvisning havreris

1. Koka havreriset enligt anvisningar på förpackningen.

Tillagningsanvisning rostade kikärtor

1. Blanda kikärtor, matolja, kryddor och salt. Baka ärtorna i 30 minuter på 200°C.

Tillagningsanvisning tillbehör

1. Strimla den rostade paprikan och skär mangold i mindre bitar.

2. Rör ihop grönsakerna, de rostade kikärtorna och olivoljan med havreriset.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
26g Protein
Kolhydrater
72g Kolhydrater
Fett
38g Fett
Kcal
744 Kcal