Grönsaksbiff Crispy Chili med stuvad spenat, syltad lök och kokt potatis

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Tillagningsanvisning Lecora® Grönsaksbiff Crispy Chili 

Baka av Grönsaksbiff Crispy Chili enligt anvisningar på förpackningen.

Tillagningsanvisning stuvad spenat

1. Tina spenaten och pressa ur allt vatten.

2. Svetta löken i matolja tills den är mjuk och blank.

3. Tillsätt den torra spenaten och låt den sjuda med löken i ca 10 minuter.

4. Tillsätt mjölk, grädde, grönsaksfond, salt, peppar och muskot. Låt detta koka upp.

5. Red av med majsstärkelse och smaka av.

Tillagningsanvisning syltad rödlök

1. Skala och skiva rödlöken tunt.

2. Koka upp vatten, socker och ättika med alla kryddor.

3. Lägg rödlöken i lagen och låt koka upp.

4. Ta av från värmen och låt svalna i rumstemperatur.

Löken blir godare om den får ligga i lagen ett par dagar, så tipset är att göra en stor sats åt gången.

Tillagningsanvisning kokt potatis

1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.

2. Vänd sedan potatisen i finhackad gräslök 

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
14g Protein
Kolhydrater
79g Kolhydrater
Fett
23g Fett
Kcal
583 Kcal