Grönsaksbiff Crispy Chili med rostad majscrème, bakade rotfrukter, äpple- & kålsallad

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Tillagningsanvisning Lecora® Grönsaksbiff Crispy Chili 

Baka av Grönsaksbiff Crispy Chili enligt anvisningar på förpackningen.

Tillagningsanvisning rostad majscrème

1. Häll av vätskan från majsen.

2. Hetta upp matolja och tillsätt majskorn, vitlök och salt. Låt rosta i oljan tills en gyllenbrun färg.

3. Mixa den rostade majsen slät och tillsätt crème fraiche, majonnäs, rödvinsvinäger och tabasco. Smaka av med salt. 

Tillagningsanvisning rostade rotfrukter

1. Tvätta/ansa och skala rotfrukterna, dela i lika stora bitar.

2. Vänd runt rotfrukterna med matolja, krydda med salt och peppar.

3. Baka på 180°C i ugn tills de är mjuka. Tiden beror på hur stora bitarna är.

Tips!

Vänd ner färsk spenat vid servering.

Tillagningsanvisning äpple- & kålsallad 

1. Skär vitkålen i bitar och skiva äpplena tunt. Blanda försiktigt så att äppelskivorna inte går sönder.

2. Pressa över rikligt med citronjuice och häll på olivolja samt salt. Blanda runt och servera.

Tips!
Majscrèmen är godast rumstempererad. 

Perfekt att blanda ut överbliven majscrème med filmjölk för en fantastisk dressing på salladsbuffén.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
11g Protein
Kolhydrater
52g Kolhydrater
Fett
31g Fett
Kcal
539 Kcal