Grönsaksbiff Crispy Chili med hummus och Ajvar Relish i pitabröd och rostad klyftpotatis

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Tillagninsanvisning Lecora®Grönsaksbiff Crispy Chili

1. Baka av Grönsaksbiff Crispy Chili enligt anvisningar på förpackningen.

Tillagninsanvisning hummus

1. Häll av vattnet från kikärtorna och häll i en mixer.

2. Tillsätt citronjuice, spiskummin, korianderfrön, vitlök och salt.

3. Mixa tills en slät smet.

4. Tillsätt matoljan i tunn stråle, fortsätt mixa under tiden.

5. För en lösare konsistens tillsätt eventuellt lite kallt vatten.

6. Låt stå kylt innan servering.

Tillagninsanvisning rostad klyftpotatis

1. Klyfta den tvättade potatisen och lägg i kallt vatten.

2. Låt sedan allt vatten rinna av.

3. Tillsätt matolja och salt till potatisklyftorna, lägg i bleck.

4. Baka av på 180°C i ca 30 minuter tills potatisen är mjuk och har fått fin färg.

Tillbehör

1. Servera i pitabröd med rödkål, koriander och Ajvar Relish. 

Tips!
Mixa kikärtorna med Felix® Klyftade Rödbetor. Då får du en god och färgglad rödbetshummus.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
19g Protein
Kolhydrater
88g Kolhydrater
Fett
28g Fett
Kcal
691 Kcal