Grönkålssallad med räkor, äpple, rödlök och senapsvinaigrette

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

1. Baka av grönkålen i ugn, på kombi-inställning, på 100% ånga i 100°C i ca 2 minuter. Låt stå och svalna av

2. Gör en senapsvinaigrette genom att blanda senap, vinäger och honung

3. Häll ner oljan under omvispning och smaka sedan av med salt och peppar

4. Blanda den avsvalnade grönkålen med dressingen

5. Montera salladen med grönkål i botten, toppa med räkor, äppleskivor samt rödlök

Här gör vi en variant på den klassiska gräddstuvade grön-kålen som man ofta ser vid jul. Genom att bara baka av grönkålen och servera med en syrlig vinaigrette får vi en ny spännande rätt att servera på julbordet. Äppleskivorna går fint att byta mot granatäpplekärnor om man vill ha en annan tappning på salladen.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
12g Protein
Kolhydrater
8g Kolhydrater
Fett
11g Fett
Kcal
185 Kcal