Fisk med frasigt täcke, dillpotatis och vitvinssås

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Tillagningsanvisning fisk med frasigt täcke:

1. Mixa Havrefras och cornflakes grovt.

2. Tillsätt rostade solroskärnor och rapsolja.

3. Smaka av med salt och peppar.

4. Salta fisken lätt och baka av i ugn till en innertemperatur  på ca 45°C. 

5. Häll av vätskan från blecken. Använd denna som grund till vitvinssåsen.

6. Sprid ut havre- och cornflakesfrasblandningen på den bakade fisken.

7. Baka av på 275°C tills fraset fått en gyllenbrun färg.

Tillagningsanvisning rostad dillpotatis:

1. Rosta dillfröna i en stekpanna tills de börjar få färg.

2. Vänd kulpotatisen i olja, salt och rostade dillfrön.

3. Blecka och baka av på 200°C i ca 30 minuter tills de är helt mjuka.

4. Vänd ev i grovt hackad dill vid servering.

Tillagningsanvisning vitvinssås:

1. Smält smöret, tillsätt fänkålsfrön och hackad lök. Låt bli mjuk utan att få färg.

2. Tillsätt vätskan från blecken med den avbakade fisken, vatten och fiskbuljong.

3. Låt koka upp, red av med majsstärkelse.

4. Tillsätt mjölk och crème frãiche.

5. Koka upp och sila av såsen.

6. Smaka av med salt och eventuellt lite citronjuice. 

TIPS! Potatisen kan bytas ut till kokt potatis.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
38g Protein
Kolhydrater
56g Kolhydrater
Fett
27g Fett
Kcal
646 Kcal