
Instruktioner
1. Bryn försiktigt färsen i lite olivolja tillsammans med svamp, chili och en skvätt soya.
2. Ta bort färsen från värmen och lägg i syltlök och babyspenat.
3. Smaka av med salt och peppar
4. Fyllningen ska räcka till två rullar. Filodegarken läggs ut på ett smort bleck. På ett bleck kan du få plats med två rullar.
5. Lägg på 5–7 ark och mellan varje ark penslar du med matfett.
6. Lägg en sträng av färsblandningen mitt på filodegen, i ett inte allt för tjockt lager då de blir svåra att skiva snyggt.
7. Vik degen över fyllningen ochavsluta med att lägga skarven nedåt och pensla hela rullen med matfett.
8. Grädda av i ugnen på 170°C i ca 10–12 min. Rullen ska få en fin gyllenbrun färg.
9. Under tiden gör du sesamglacen genom att blanda ihop alla ingredienser, men spara hälften av citronsaften till sist.
10. Värm försiktigt glacen under omrörning. Smaka av med den sparade citronsaften.
11. Dela rullen i lagom stor portionsbit och ringla glace över.
12. Servera gärna med en fräsch sallad.
Näringsvärde per portion



