
Instruktioner
Gör så här:
Picklade grönsaker
1. Blanda ingredienser till lagen i en kastrull och koka upp.
2. Skala och strimla under tiden grönsakerna, hacka myntan fint och lägg i en bunke.
3. Häll den heta ättikslagen över grönsakerna och låt stå ett par timmar, gärna ett dygn om ni har möjlighet till det.
Cevapi
1. Tina färs och chorizo i kyl över natten.
2. Mixa chorizon till en smet i en mixer.
3. Riv löken och pressa ur vätskan, spara löken. Finhacka vitlöken.
4. Blanda i övriga kryddor och ingredienser, smaka av med salt.
5. Spritsa eller forma små järpar ca 5 cm långa och lägg på en oljad plåt.
6. Stek i ugn på 180°C ca 10 min.
Ajvar-gurt
1. Blanda ihop ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.
Tips! Om man önskar lite hetta, tillsätt lite Sambal Oelek eller använd stark Ajvar Relish)
Servering
Fördela cevapci, sallad, picklade grönsaker i ett tunnbröd och vik ihop till en wrap, servera tillsammans med ajvar-gurten.
Kockens tips:
Servera rätten med Felix Pyttpotatis, couscous eller en god bönsallad för att göra den ännu matigare.
Näringsvärde per portion



