Albondigas med paprika- och chilisalsa

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Albondigas, gör så här:

1. Tina vegofärserna i kylen.

2. Stek löken gyllene i rapsolja.

3. Var noga med att alla ingredienser är kylskåpskalla.

4. Blanda ihop allt, gör ett stekprov och smaka av.                           

5. Forma till ca 60 g stora bullar och lägg på bleck.                          

6. Baka i ugn i 15 minuter på 160°C med 10% ånga.


Havreris, gör så här:

1. Mät upp havreris, vatten, salt och gurkmeja.

2. Låt koka upp och sätt på lock.

3. Sänk värmen och sjud på svag värme i ca 13 minuter.

4.      Ta av från värmen. Är det vatten kvar häller du av det.

5.      Låt stå under lock 2 till 3 minuter.

Paprika- och chilisalsa, gör så här:

1. Skär paprikan i grova bita, lägg på bleck.                                    

2. Häll på hälften av vitlöken och olivoljan.

3. Krydda med salt och muscovadosocker, massera in paprikan med detta.                                 

4. Grilla i ugn ca 6-8 min på 250°C.

5. Grovhacka löken och bryn i resterande olja. Tillsätt resten av vitlöken, tomatpure samt chilipasta. Låt det brynas en stund.                          

6. Skär tomaterna i klyftor.

7. Tillsätt krossade tomater, de klyftade tomaterna och chilisåsen. Låt koka i 10 minuter.

8. Häll sedan i den rostade paprikan och låt koka ett par minuter till.

9. Fördela såsen över köttbullarna, garnera med färsk hackad koriander och servera.         

                                

Kockens tips:

Potatisen i färsen kan bytas ut mot andra kokta eller mjukbakade grönsaker. Även kallt potatismos passar utmärkt.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
20g Protein
Kolhydrater
30g Kolhydrater
Fett
18g Fett
Kcal
377 Kcal