
Instruktioner
Albondigas, gör så här:
1. Tina vegofärserna i kylen.
2. Stek löken gyllene i rapsolja.
3. Var noga med att alla ingredienser är kylskåpskalla.
4. Blanda ihop allt, gör ett stekprov och smaka av.
5. Forma till ca 60 g stora bullar och lägg på bleck.
6. Baka i ugn i 15 minuter på 160°C med 10% ånga.
Havreris, gör så här:
1. Mät upp havreris, vatten, salt och gurkmeja.
2. Låt koka upp och sätt på lock.
3. Sänk värmen och sjud på svag värme i ca 13 minuter.
4. Ta av från värmen. Är det vatten kvar häller du av det.
5. Låt stå under lock 2 till 3 minuter.
Paprika- och chilisalsa, gör så här:
1. Skär paprikan i grova bita, lägg på bleck.
2. Häll på hälften av vitlöken och olivoljan.
3. Krydda med salt och muscovadosocker, massera in paprikan med detta.
4. Grilla i ugn ca 6-8 min på 250°C.
5. Grovhacka löken och bryn i resterande olja. Tillsätt resten av vitlöken, tomatpure samt chilipasta. Låt det brynas en stund.
6. Skär tomaterna i klyftor.
7. Tillsätt krossade tomater, de klyftade tomaterna och chilisåsen. Låt koka i 10 minuter.
8. Häll sedan i den rostade paprikan och låt koka ett par minuter till.
9. Fördela såsen över köttbullarna, garnera med färsk hackad koriander och servera.
Kockens tips:
Potatisen i färsen kan bytas ut mot andra kokta eller mjukbakade grönsaker. Även kallt potatismos passar utmärkt.
Näringsvärde per portion



