Äggwrap med Ekologisk Vegofärs, gurka och rödlök

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C.

Separera äggulorna från vitorna och vispa äggvitan med saltet till ett hårt skum.
Vänd försiktigt ner äggulorna i den vispade äggvitan.
Häll äggsmeten på en plåt med bakplåtspapper och bred ut den så tunt du kan.
Baka av i ugnen i cirka 10 minuter. Ta ut och låt svalna. 

Koka en 1-2-3 lag på vatten, socker, korianderfrön och ättika. 
Häll den varma lagen över den skivade rödlöken och ställ svalt i minst ett dygn.
Värm Vegofärsen enligt anvisningen på förpackningen.
När färsen är varm vänd samman den med chilisåsen och saltet.
Skär stavar av gurkan.
Häll av lagen från rödlöken 
Fyll äggwrapen försiktigt med Vegofärs, gurka och syltad rödlök.
Rulla ihop och servera. 

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
9g Protein
Kolhydrater
18g Kolhydrater
Fett
5g Fett
Kcal
161 Kcal