Sök efter recept

Wolof Salade Nugget & haricot

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Sätt ugnen på ånga och sätt in haricots vertsen i ca 10-12  minuter.

Dela morötterna en gång på längden. Lägg i bleck tillsammans med finhackad lök och örterna.

Blanda vatten, apelsinjuice, spiskummin, gurkmeja och rapsolja. Häll över morots- och lökblandningen.

Tillaga på hetluft 180°C i ca 12- 15 minuter. De ska vara al dente.

Låt haricots vertsen och morotsblandningen svalna något och blanda sedan ihop dem och smaka av med salt och peppar.

Under tiden tillagar du hirsnuggets i ett smort bleck på 170°C  i ca 15 min.

Ta tomaterna och lägg i mixer tillsammans med vinäger, salt, peppar och olivolja. Mixa till en jämn konsistens.

Krutonger: Skär ner dagsgammalt bröd och blanda med pressad vitlök, olivolja och salt. Rosta i ugnen i ca 10- 15 min. Skaka om efter halva tiden.

Servering: 

Börja montera grönsalladen med tomatvinägrett ringlad över, sedan morotsblandningen, hirsnuggets. 

Näringsvärde per portion

Protein
27g Protein
Kolhydrater
65g Kolhydrater
Fett
38g Fett