Sök efter recept

Wolof Salade Nugget & haricot

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Sätt ugnen på ånga och sätt in haricots vertsen i ca 10-12  minuter.

Dela morötterna en gång på längden. Lägg i bleck tillsammans med finhackad lök och örterna.

Blanda vatten, apelsinjuice, spiskummin, gurkmeja och rapsolja. Häll över morots- och lökblandningen.

Tillaga på hetluft 180°C i ca 12- 15 minuter. De ska vara al dente.

Låt haricots vertsen och morotsblandningen svalna något och blanda sedan ihop dem och smaka av med salt och peppar.

Under tiden tillagar du morotsbullarna enligt anvisningarna på förpackningen.

Ta tomaterna och lägg i mixer tillsammans med vinäger, salt, peppar och olivolja. Mixa till en jämn konsistens.

Krutonger: Skär ner dagsgammalt bröd och blanda med pressad vitlök, olivolja och salt. Rosta i ugnen i ca 10- 15 min. Skaka om efter halva tiden.

Servering: 

Börja montera grönsalladen med tomatvinägrett ringlad över, sedan morotsblandningen, hirsnuggets. 

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
24g Protein
Kolhydrater
65g Kolhydrater
Fett
41g Fett