Sök efter recept

Vegoburgare på grillat surdegsbröd, rostade rotfrukter, avokadopesto och tomatsymfoni

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Tillaga vegoburgaren enligt anvisningen på förpackningen.

En stor skiva surdegsbröd räcker till både över- och undersida för burgaren. Stek brödskivorna i rapsolja.

Skala och skiva löken samt skölj salladen och dela i lämplig storlek. 

Rostade rotfrukter
Skala morötter och palsternacka. Skär alla rotfrukter i klyftor och tillaga i bleck med olja och salt.

Avokadopesto
Mixa basilika, avokado, solroskärnor, citronsaft, vitlök och salt. Tillsätt olivolja. 

Tomat- och olivsalsa
Dela tomater och gurka och skrapa ur kärnorna och hacka grovt. Strimla salladslöken. Hacka oliverna och persiljan. Blanda alla ingredienserna, smaka av med salt och peppar.

Montera vegoburgaren på surdegsbröd, sallad, skivor av lök, avokadopesto och tomat- och olivsalsa. Avsluta med att sätta en pinne genom hela burgaren. Servera med rostade rotfrukter. 

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
25g Protein
Kolhydrater
64g Kolhydrater
Fett
42g Fett