Sök efter recept

Vegobullar med äppelsalsa och sellerimos

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Börja med äppelsalsan som mår bra av att stå och dra sig ett tag.

Dela äpplena och ta bort kärnhusen. Skär i grövre bitar eller i skivor. Pressa över citronsaft.

Skala och hacka rödlöken fint och blanda med äpplena.

Grovhacka timjan och rosmarin.

Rör ut honungen i olivoljan och häll över salsan. Salta och peppra. Låt vila minst 30 min innan servering.

Skala potatis och rotselleri och skär i grövre bitar. Koka upp vatten i ca 15 min tills de känns mjuka.

Häll av vattnet och pressa potatis och selleri genom potatispress.

Addera mjölk, flytande margarin, salt och peppar och rör till sist i den finhackade persiljan. Håll moset varmt.

Stek vegobullarna enligt anvisningar i ugn. 

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
23g Protein
Kolhydrater
39g Kolhydrater
Fett
21g Fett