Sök efter recept

Vegetarisk Wallenbergare med bakad purjolök och gröna ärtor

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Wallenbergare
1. Tina Formbar Vegofärs utspridd på bleck i rumstemp
30-60 minuter eller i kylskåp upp till 24 timmar. Kallare produkt är enklare att arbeta med, snabb-tining rekommenderas inte.

2. Mixa färsen tillsammans med grädde för att få en smet och krydda med salt och peppar.

3. Forma biffar à 140 g och panera i mjöl, ägg och panko eller ströbröd.

4. Stek i smör eller olja tills gyllene och avsluta i ugn, 180°C. Wallenbergarna är klara när de har satt sig eller nått 72°C i kärntemperatur.

Bakad purjolök
1. Dela purjolöken på längden och stek i torr panna. Ska gärna få lite bränd yta!

2. Lägg purjolöken i bleck och krydda med salt, peppar samt olja. Baka i ugn 160°C till mjuka.

Potatispuré
1. Häll den pressade potatisen i bleck direkt från frysen och baka 10-15 min i ugn på 160°C.

2. Tillsätt sedan smör, mjölk och kryddor. Tillaga 15-20 min till och rör om ett par gånger.

Bakad schalottenlök
1. Dela schalottenlöken på längden och stek i torr panna. Ska gärna få lite bränd yta!

2. Lägg schalottenlöken i bleck och krydda med salt, peppar samt olja. Baka i ugn 160°C till mjuka.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
18g Protein
Kolhydrater
30g Kolhydrater
Fett
30g Fett