Sök efter recept

Vegansk poke bowl med misovinaigrette

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

1. Vispa ihop alla ingredienserna till misovinaigretten

2. Häll vinaigretten över de tinade vegobitarna och låt stå och dra, gärna över natten eller vaccumförpackat, för att ge bra med smak 

3. Sila bort vinaigretten och spara till servering

4. Tillaga de marinerade bitarna i ugn enligt anvisningen på förpackningen

5. Koka under tiden ihop en 1-2-3 lag med ättika, socker och vatten. Låt svalna av och häll sedan över den strimlade rödlöken

6. Ställ åt sidan. Smaka upp rödkålen med olivolja och lime.

7. Montera salladen på ett stort uppläggningsfat med riset i botten

8. Ringla över lite av vinaigretten som vegobitarna legat i över riset

9. Lägg på bladspenat, sojabönor, gurka, marinerad rödkål och picklad rödlök

10. Strö till sist ut de marinerade vegobitarna, ringla 
marinaden över salladen och avsluta med koriander.

Poke Bowl är en hawaiiansk skålrätt som blivit väldigt populär under det senaste året. Man kan beskriva det som en sushi i skål, men i receptet ovan gör vi en vegansk variant med 
marinerade Anamma Vegobitar som serveras på ett stort uppläggningsfat. Den naturligt salta mison, vilken består av en fermenterad sojabönspasta, gör att man inte behöver tillsätta något salt i rätten.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
19g Protein
Kolhydrater
94g Kolhydrater
Fett
26g Fett