Sök efter recept

Vegansk paté på fyra skånska gryn med libbsticka och rödbetor

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

OBS! Rödbetorna ska vara skurna i 15-20 mm skivor och semitorkade!

1. Koka gryn på låg värme i 1,5 kg grönsaksbuljong, 15 g salt och 5 g libbsticka tills vattnet kokat in, kyl sedan ner

2. Klä en brödform med först plastfilm och sedan kålblad

3. Börja med att fylla botten på den klädda formen med kokta gryn, packa inte för hårt, och sen grönsaker

4. Fortsätt att bygga och avsluta med gryn

5. Koka upp och låt 500 g grönsaksbuljong sjuda i 3-4 min tillsammans med 30 g soya, 5 g libbsticka och 10,6 g  agar agar

6. Låt sedan svalna i 2-3 min och slå över patén. Viktigt här att buljongen tränger in överallt eftersom det är den som binder ihop patén

7. Lägg sedan i press och sätt i kyl

8. Servera i tjocka skivor tillsammans med picklade senapsfrö och Saltgurka med Krögarklass

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
9g Protein
Kolhydrater
41g Kolhydrater
Fett
2g Fett