Sök efter recept

Vegansk kalops

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

1. Blanda morötterna med rapsolja och ugnsbaka i bleck på 160°C i ca 10 min på kombi med 50 % ånga

2. Ta ut, lägg på löken, och bakaytterligare 10 minuter

3. Fräs vegobitarna i rapsolja i en kastrull. Strö över vetemjöl
och blanda väl

4. Tillsätt grönsaksbuljong, kryddpepparkorn, lagerblad och soja och täck sedan med vatten så att det täcker bitarna

5. Låt koka ca 20 minuter. Red eventuellt av såsen om du vill ha den tjockare. Smaka av med lite ättika för att få en balanserad syra

6. Tillsätt de bakade grönsakerna i kastrullen och låt koka ytterligare 10 minuter

7. Servera med kokt potatis och Felix Inlagda rödbetor.

Ett klassiskt svenskt långkok, här i ny vegansk tappning med Anammas vegobitar. Nu kan alla njuta av denna härliga sötsyrliga gryta! Precis som när man gör kalops på nötkött går vegobitarna fint att koka längre, så grytan är tålig att ha på varmhållning.

Vill man inte ha flera olika moment vid servering går det utmärkt att blanda i kokt potatis direkt i grytan för en matigare variant av kalops.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
18g Protein
Kolhydrater
27g Kolhydrater
Fett
9g Fett