Sök efter recept

Västerbottenpaj med grillad sparris, fetaost, saltrostad mandel, senapspicklad raps och vårig örtsallad

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Tänd grillen och sätt ugnen på 150°C.

Koka upp ättikslagen och häll över rapsblommorna. Kyl.

Värm pajen i ugnen ca 60 min eller tills den är tillräckligt varm.

Blötlägg mandeln i saltlösningen och låt dra i 10 min.

Häll sedan av mandeln och rosta i ugnen tillsammans med pajen.

Skär bort ca 1 cm av sparrisen och lägg på grillen i ca 3 min eller tills de fått färg.

Vänd körvel och gräslöksblommorna i olivolja och salt.

Ta ut mandeln och hacka grovt.

Ta ut pajen från ugnen och skär upp i portionsbitar.

Toppa med grillad sparris, smulad fetaost, saltrostad mandel, de senapspicklade rapsskotten och körvelsalladen.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
35g Protein
Kolhydrater
36g Kolhydrater
Fett
52g Fett