Sök efter recept

Ugnsrostad rödbetssallad med köttbullar

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

1. Värm ugnen till 175°C

2. Lägg de frysta rödbetorna i ett bleck och ringla olja över. Rosta dem ca 30 min

3. Rör om efter halva tillagningstiden

4. Tillaga köttbullarna i ugnen samtidigt som rödbetorna, i 15 min

5. Skiva under tiden rödlök och tärna fetaost

6. Gör en vinaigrette på senap, äppelcidervinäger, rapsolja, salt och peppar

7. Häll vinaigrette över de lätt avsvalnade rödbetorna och smaka av

8. Blanda i rödlök, lingon, fetaost och sist köttbullarna

9. Servera i en vid skål och garnera gärna med valfri färsk ört

Detta är ett alternativ sätt att servera den klassiska köttbullen på, som har en naturlig plats på julbordet. De färdigklyftade och förkokta rödbetorna är snabba och enkla att arbeta med, och blir en bra smakkompis till köttbullarna. Montera gärna salladen efterhand så har ni tacksamma komponenter att använda till andra rätter om det skulle bli över.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
10g Protein
Kolhydrater
13g Kolhydrater
Fett
20g Fett