Sök efter recept

Krispig torsk med broccoli, ärtor och limeyoghurt

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Tillagningsanvisning Krispig torsk

Rimma torsken i 3% saltlake 30 min.

Panera i mjöl, ägg och överblivna gryn.

Tillaga i fritös, stekbord eller i ugn – använd det som passar dig bäst!
Fisken är klar när den har en centrumtemperatur på +48-52°C.

Tillagningsanvisning Grönsaker

Dela broccoli i 2 eller 4 delar på längden, beroende på storlek. 

Ånga i ugn på 100°C tills den fått fin färg, men har lite ”bett” kvar.

Skala och finhacka schalottenlöken. 

Fräs i smör tills den blivit mjuk, men inte fått färg. 

Blanchera under tiden ärtorna snabbt i välsaltat vatten. 
Häll av ärtorna och blanda med den stekta schalottenlöken.

Tillagningsanvisning Limeyoghurt

Blanda alla ingredienserna. 
Smaka av och om det behövs mer syra tillsätt isåfall mer limejuice.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
33g Protein
Kolhydrater
34g Kolhydrater
Fett
15g Fett