Sök efter recept

Sprängd vegetarisk "Köttbulle"

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

1. Rosta grädden i bleck på 200°C, rör var 10:e min, tar 30-50 min.

2. Karamellisera löken på låg värme tillsammans med
15 g salt och mixa till puré när klar och smaka av med eventuellt mer salt.

3. Rosta av panko i ugn på 160°C tillsammans med smör, tänk på att ställa ner fläkten så att det inte flyger panko i hela ugnen.

4. Rör om en eller två gånger så att färgen blir jämn. Blanda färsen med 20 g salt, peppar och 100 g rapsolja.

5. Rosta av i ugn på 200°C, rör om ett par gånger för jämnare färg. Lägg färsen i ett lager på botten av en tallrik/fat.

6. Klicka ut lökpuré och senapsfrö, ringla grädden över och täck med panko samt vattenkrasse.

7. Avsluta med torkade lingon.

Receptet är en variation på vilket sätt man kan servera den klassiska köttbullen. Det består av alla delar och smaker du hittar i en köttbulle, fast på ett nytt och spännande sätt.

Rätten fungerar fint att ha både som tallriksservering och upplagd på större fat. De picklade senapsfröna ger en pigg syra och passar bra även på andra ställen på julbordet, varför inte som komplement till en av sillanrättningarna.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
18g Protein
Kolhydrater
24g Kolhydrater
Fett
81g Fett