Sök efter recept

"Risotto" på Fyra skånska gryn med grön sparris och ruccola

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 100% ånga

2. Lägg Fyra Skånska Gryn i ett bleck med vatten, salt och olivolja

3. Koka grynen i ugnen i ca 25 minuter, ta sedan ut och låt svalna. Koka under tiden upp grönsaksbuljongen med vatten som ska användas till risotton

4. Fräs löken i olja och tillsätt de kokta grynen, späd genast med buljong, lite i taget

5. Lägg i de delade sparrisarna och rör försiktigt samtidigt 
som du fortsätter späda risotton vid behov. Den ska vara krämig och ganska lös i sin konsistens

6. När sparrisen är klar, efter ca 10 minuter, tillsätt osten, smaka av med svartpeppar och chiliflakes

7. Blanda i ruccolan och servera genast. En risottoportion som huvudrätt väger ca 250 g.

I detta recept kan man använda gryn som man fått över från en servering. Eftersom risotton bygger på färdigkokta gryn så går det utmärkt att använda dom även nästa dag.

Grynen är tacksamma och tåliga och behåller sin fina kärna även efter en andra tillagning som det blir i detta fallet.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
8g Protein
Kolhydrater
35g Kolhydrater
Fett
19g Fett