Sök efter recept

Potatisbullar med rostade rotfrukter och avokadoaioli

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Blanda morots- och palsternacksstavarna i ett bleck, tillsätt rapsolja, salt och peppar. Rosta i ugn på combi 10% ånga 175°C eller på programmet för rostade grönsaker i ca 8-10 min. Värm den rökta skinka för sig så kan rätten serveras även som vegetarisk.

Kör avokado, vitlök och ägg i en matberedare till en fin slät smet, tillsätt oljan lite i sänder och till sist vattnet tills en slät och fluffig aioli uppstår. Smaka av med salt och peppar. Värm potatisbullarna enl anvisningarna på förpackningen.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
29g Protein
Kolhydrater
45g Kolhydrater
Fett
27g Fett