Sök efter recept

Miso- och Vegofärskåldolme med bräserad pak choi, crème fraiche och citronmajonnäs

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Blanchera av blad från vitkålen och låt koka mjuka. Blanchera den delade pak choi-kålen.
Fräs Vegofärsen med lök och chili, vänd i misopastan och koka ihop allt med vattnet. Färsen blir nu homogen och formbar. Dra av från värmen. Lägg färsen i vitkålsbladen och vik ihop. Stek kåldolmarna och pak choi-kålen i stekpanna med snittytan neråt. Ställ i ugn på 130°C i 5 min.

Riv skalet från citronen, pressa saften. Blanda med majonnäsen efter tycke och smak. Servera kåldolmen med »äggad« crème fraiche och citronmajonnäs. Avsluta med salt och peppar.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
30g Protein
Kolhydrater
18g Kolhydrater
Fett
41g Fett