Sök efter recept

Merguezköttbullar med klyftpotatis och yoghurtsalsa

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Rosta spiskummin, koriander och cayennepeppar i en liten stekpanna tills dofterna stiger, cirka 30 sekunder. Dra stekpannan från värmen och låt svalna. Blanda de rostade kryddorna med vitlök, sambal oelek, salt, rapsolja och persilja i en stor skål. Täck och låt vila i kylskåp i en timme så att smakerna hinner gifta sig. Marinera köttbullarna i kryddblandningen. Tillaga Merguezköttbullarna i omgångar enligt anvisningarna på förpackningen.

Pommes Chateau: Krydda och värm enligt förpackningen.(Tillsätt lite strimlad rödlök om så önskas)

Yoghurtsalsa: Blanda ingredienserna väl.

Servera tillsammans med salladsbord.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
16g Protein
Kolhydrater
37g Kolhydrater
Fett
35g Fett