Sök efter recept

Matiga och mättande Vegofärs-enchiladas med tomat- och majssalsa

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader.

Hetta upp en panna med olja och fräs kummin och kidneybönor i 5 minuter. Addera hackad vitlök, fint hackad jalapeno alt chilipulver, krossade tomater och rör om. Fräs vidare ca 3 min.

Bryn vegofärsen enligt anvisning i ugn. När klar så vänd i vegofärsen i kidneyböns- & tomatröran.

Blanda färska tomater med majs, limesaft och rapsolja i en skål. Ställ åt sidan till servering.

Fördela "färsblandningen" på tortillabröden. Fördela den färska koriandern. Rulla ihop och lägg på ugnsfast form.

Strö över gratängosten och ringla eventuellt lite olja över om man vill.

Gratinera i 20 min i ugn.

Servera med tomat- och majssalsa.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
37g Protein
Kolhydrater
48g Kolhydrater
Fett
22g Fett