Sök efter recept

Ljummen sallad på vegobullar med brysselkål och pecorino

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

1. Sätt ugnen på 180°C

2. Fördela i tre olika smorda bleck brysselkål, vegobullar och pyttpotatis

3. Pressa gärna lite citronsaft över brysselkålen och krydda med flingsalt

4. Baka av i ugnen, gärna så de får lite yta, i ca 10 min. Känn med en sticka om de behöver längre tid.

5. Samtidigt sätter du in pyttpotatis och vegobullar, tillaga enligt anvisning på förpackningarna

6. Hacka persilja och vitlök

7. Smält smöret i en kastrull

8. Lägg i vitlöken och persiljan tillsammans med smöret och låt fräsa några minuter utan att vitlöken får för mycket färg

9. När brysselkålen är klar blandar du den med smörblandningen

10. Tillsätt ev lite mer citronsaft, salt och svartpeppar

11. Rör under några minuter och montera därefter ihop brysselblandningen med pytt och vegobullarna

12. Avsluta med rikligt riven Pecorino ost och garnera med hackad persilja på toppen vid servering. Till ett julbord är det beräknat 80 g sallad per portion

Montera gärna salladen efterhand, så är komponenterna tacksamma att använda till annat om det skulle bli över. Pytten kan serveras på klassiskt manér med ägg och rödbetor. Brysselkålen kan lätt omvandlas till tillbehör till de flesta vegetariska anrättningar. Pecorinoosten kan bytas ut mot annan riven ost om du har det till övers.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
11g Protein
Kolhydrater
13g Kolhydrater
Fett
20g Fett