Sök efter recept

Linssoppa med Fyra Skånska Gryn med Krögarklass och Pesto

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Fem hållbara lunchmenyer & smarta tips

Tillagning:

Hetta upp oljan i en kastrull.
Tillsätt olivoljan och curry. Låt det försiktigt fräsa i en minut.
Tillsätt lök, vitlök, rotselleri och potatis. Rör runt och tillsätt resterande ingredienser efter några minuter.
Låt det koka samman. Sänk värmen och låt det småputtra till grönsakerna är mjuka. Späd med eventuellt mer vatten för simmigare konsistens.
Mixa soppan slät och smaka av.

Fyra Skånska Gryn:

Koka enligt anvisningar till antal portioner du vill ha, mängden i receptet är ett förslag. Tänk på att du bara ska ” klicka ” i en matsked vid servering.


När soppan och fyrkornet är klar, lägger du den i soppskål och toppar med valfri pesto. Vi har valt en klassisk grön pesto.

Servera gärna med rostade solrosfrön till.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
4g Protein
Kolhydrater
18g Kolhydrater
Fett
7g Fett