Sök efter recept

Laxqueneller med vitvinssås och grönärtspotatismos

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Queneller och sås:
Öppna och häll av quenellerna och ställ i kylen. Spara spadet. Grovhacka schalottenlöken och fräs den mjuk i lite smör i en gryta. Den ska inte få färg. Tillsätt spadet och vinet och koka tills det är nästan helt torrt i grytan. Fyll sedan på med vispgrädde. Låt koka sakta i 40 min. Skumma
av då och då.

Häll på mjölk, koka upp. Red av med Maizena och låt koka i 10 minuter. Balansera syran med en finare vitvinsvinäger. Salta och stänk i lite tabasco och lite fiskbuljongpulver om du vill.

Grönärtpotatismos:
Koka potatisen helt mjuk. Hacka under tiden dillen fint (använd allt utom det grövsta på stjälkarna) och värm gräddmjölken. Värm ärtorna hastigt så
att inte klorofyllen försvinner och mixa dem i matberedaren. Häll av potatisen. Tillsätt ärtorna och dillen. Häll på gräddmjölk och vispa luftigt. Blanda med lite crème fraiche och smaka av med salt, vitpeppar från kvarnen samt lite riven muskot.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
15g Protein
Kolhydrater
36g Kolhydrater
Fett
33g Fett