Sök efter recept

Laxqueneller med sandefjordsmör

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Sandefjordsmör:
Finhacka gräslöken. Koka upp grädde, crème fraiche och smör. Skumma av. Krydda med ansjovispuré och Kalles kaviar samt smaka av med lite tabasco. Tillsätt sedan gräslöken och låt det därefter inte koka mer. Då behåller löken sin goda smak och fina färg.

Tips:
Mixa smöret i en blender innan gräslöken går i så blir det blankt och lent med fin konsistens.

Dillinkokt morot:
Koka upp vatten med socker, salt och ättika samt dillfrön. Skala och skiva moroten i ca 0,5 cm tjocka skivor. Koka moroten mjuk i lagen. Det tar ca 15 minuter. Häll av morötterna och servera. Det gör inget att dillfröna stannar kvar, det är bara fint.

Purjolökspotatis:
Koka potatisen mjuk, men häll inte av den. Lägg i purjolöken och vänta en minut. Häll av vattnet och krossa potatisen med vingen i blandaren. Häll i oljan och smaka av med salt, svartpeppar och muskot. Använd helst hel muskot och riv själv för godaste resultat.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
11g Protein
Kolhydrater
49g Kolhydrater
Fett
57g Fett