Sök efter recept

Laxbulle paella

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Finhacka löken och fräs den mjuk i olivolja, utan att den får färg. Använd en stor gryta. Tillsätt saffran (alt. gurkeja, men då får du bara färgen), ris, svartpeppar och vitlök. Rör om ordentligt.

Häll på hönsbuljong, krossad tomat och vitvinsvinäger, koka upp och låt det koka mycket sakta under lock i ca 25 minuter.

Kärna ur paprikan och skär den i bitar, ca 1 kvadratcentimeter. Skölj bönorna. Skär salamin i grova bitar och lägg i tillsammans med paprikan, bönorna, oliverna och laxbullarna. Rör om försiktigt och lägg på lock och låt allt bli genomvarmt (ca 10 minuter). Tillsätt eventuellt lite mer buljong. Paella ska vara saftig med mustig smak.

Vid stora kvantiteter:
Använd färdigtärnad lök och färdigstrimlad paprika. Fördela riset och resten av ingredienserna, utom laxbullarna, i djupa bleck. Låt koka i ånga i ugnen tills riset är färdigt, ca 40 minuter. Rör om efter halva tiden. Värm laxbullarna på ångprogrammet i ca 13 minuter till en kärntemperatur på 60 grader och servera till. Avorioris kan ev. bytas ut mot vanligt långkornigt.

Att servera till:
Pizzasallad, tomatsallad, bladsallad. Gärna en god matyoghurt med kryddgrönt.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
11g Protein
Kolhydrater
18g Kolhydrater
Fett
13g Fett