Sök efter recept

Köttbullar i tomatsås med rostade grönsaker och potatisklyftor

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Fräs lök i rapsolja och tillsätt salsamix, tomatpuré och grönsaksbuljong. Låt koka upp och smaka av. Värm köttbullarna i bleck en anvisning på förpackningen och slå över såsen bara precis innan servering. Då behåller köttbullarna sin fina struktur och stekyta.

Rostad potatis
Blanda morot och kålrot i ett bleck, ringla lite rapsolja över och blanda runt. Tillsätt potatis, krydda med salt, peppar och ev ngn ört eller krydda. Baka av iugn, 185 C i cirka 15-20 minuter. Rotfrukterna skall vara lite al dente!

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
16g Protein
Kolhydrater
45g Kolhydrater
Fett
21g Fett