Sök efter recept

Kålpudding vego med grönkål

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Lägg grönkål i bleck och vitkål ovanpå och ringla rapsolja. Stek i ugnen 175°C kombi i ca 10-15 minuter. 
Ringla över sirap, peppar & salt och smaka av. Stek gul hackad lök i ugnen med rapsolja ca 15 minuter. Ta tinad Anamma Formbar Vegofärs och blanda med stekt gul lök salt och peppar och blanda till en fin färs. Varva kål, tjockt med färs & kål igen och häll på buljongen, tryck till puddingen med händerna så att det så att det hela sätter sig. 175°C kombi i 30 minuter till 70°C innertemperatur. Använd eventuellt lock på slutet och i varmhållningen. 

Servera med nykokt potatis och lingonsylt blandad med lite frysta lingon och ev brunsås (se recept Ugnsbakad färslimpa)

Bra att veta Ca 25 port i varje bleck är ett riktmärke

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
19g Protein
Kolhydrater
68g Kolhydrater
Fett
17g Fett