Sök efter recept

Jansson i tre storlekar

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C. Smörj formen med lite av smöret. Skär löken i tunna skivor och fräs i smör i 3 minuter så den får färg. Fyll gratängformen med hälften av potatisen. Fortsätt med löken och ansjovisen. Täck med resten av potatisen. Häll över grädde och ansjovisspad. Toppa med ströbröd och smörklickar. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Låt vila något före servering. 

OBS! Vår frestelsepotatis är förblancherad och kan därför släppa lite vatten vid avbakningen så vi rekommenderar endast vispgrädde till Jansson. Den blir extra god om den får vila innan servering. 
Ett annat tips är att bryna lök och potatis tillsammans före monteringen.

Näringsvärde per portion

Tänk på att eventuella näringsvärden och klimatberäkningar kan förändras om ingredienser tas bort, adderas eller ersätts av andra produkter.
Protein
5g Protein
Kolhydrater
23g Kolhydrater
Fett
27g Fett