Sök efter recept

Helbakad rotselleri med grillad chorizo och äppelvinaigrette

Spara Spara
Skriv ut Skriv ut

Instruktioner

Bakad rotselleri

Gnid in sellerin med olja, timjan, salt och svartpeppar.

Packa in sellerin i aluminiumfolie och baka av den i ugnen på 175°C i 2 timmar eller tills denblivit mjuk.

Skär hälften i kuber och använd andra hälften till sellericrèmen.

Sellericrème

Koka upp grädde, mjölk och smör.

Gröp ur sellerin och mixa till en slät puré tillsammans med mjölkblandningen.

Smaksätt med salt.

Äpple & senapsvinaigrette

Blanchera senapsfröna 3 gånger.

Finhacka löken och tärna äpplet.

Blanda samman med vinäger, senap och honung.

Rör ut honungen ordentligt.

Tillsätt de blancherade senapsfröna och vispa försiktigt i oljan.

Smaka av med salt.

Anamma Vegochorizo

Tillaga i ugnen enligt anvisningen på förpackningen.

Näringsvärde per portion

Protein
24g Protein
Kolhydrater
20g Kolhydrater
Fett
45g Fett